Jocs Florals

 
El Departament d’Ensenyament va convocar els II Jocs Florals Escolars de Catalunya amb l’objectiu de potenciar i estimular l’expressió, la producció d'escrits dels nois i noies, i, també, fomentar i difondre una tradició cultural pròpia i arrelada al país.
Per aquesta raó, s’han posat en marxa diverses estratègies i iniciatives: L’impuls a la lectura, El gust per la lectura, La lectura en veu alta … a les quals, també s’hi ha sumat aquest certamen literari.
Els Jocs Florals Escolars de Catalunya es gestionen des del Departament d’Ensenyament, coordinadament des de les Direccions Generals, d’Educació Infantil i Primària (DGEIP) i d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat (DGESOB) i amb la col·laboració dels Serveis Territorials i dels Serveis Educatius.


Es van establir set categories segons el nivell educatiu, quatre per a l'educació primaria i tres per a l'educació secundària obligatòria.
A. Alumnat de cicle inicial d'educació primària
B. Alumnat de cicle mitjà d'educació primària
C. Alumnat de cicle superior d'educació primària
D. Alumnat d'educació especial d'educació primària
E. Alumnat de 1r i 2n d'educació secundària obligatòria
F. Alumnat de 3r i 4t d'educació secundària obligatòria
G. Alumnat d'educació especial d'educació secundària obligatòria

Els Serveis Territorials, per mitjà d'un jurat, van triar un treball per a cada categoria que es van presentar a la Fase Nacional. 


Fase Territorial 
La finalista del nostre Servei Educatiu, que ha passat a la Fase Territorial, ha estat la Júlia Soler Castillejo, de 2n d'ESO de l'Institut Palau Ausit de Ripollet, amb la narració El meu bosc.
El 21 de maig es va realitzar l'acte de lliurament de premis al Casal Pere Quart de Sabadell, amb l'assistència del director dels SSTT al Vallès Occidental, Sr. Lluís Baulenas, la sots directora, la Sra. Carme Bigués, dels professors, alumnes, famílies  i Serveis Educatius.
Els guanyadors d'aquesta fase van passar a la Fase Nacional, que es va celebrar el 13 de juny a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya a Barcelona.

Us presentem un fragment del treball  "El meu Bosc", de la Júlia Soler Castillejo.

Quan van arribar al meu bosc, després de tants mesos de fer viatge, descalços, reposant només quan s'amagava el sol, somreien. Fugien de la guerra i de la fam que assolava els seus cors, però jo, sabia que no serviria de res, perquè com diu la dita, sortien del foc per caure en les brases. El més petits abraçats al costat dels seus pares descansaven, descansaven esperant que algú vingués i omplís amb menjar els buits dels seus estómacs, però no n'hi havia un de sol que plorés, eren nens sense infantesa, la guerra els havia criat així. Tota la tribu restava unida, intentant recuperar forces i esperant que algú els hi portés bones notícies de llocs llunyans. Que algú anunciés que la guerra s'havia acabat, que no hi hauria més lluites i, que a la fi, tots tindrien una casa que mantenir, amb els seus fills, els seus néts. Que podrien reprendre la vella vida.